Nyt e-læringskursus på trapperne: hvordan minimerer vi antallet samt risikoen for hackerangreb og sikkerhedsbrud?

Den Digitale Styregruppe (DDS)

Nyt e-læringskursus på trapperne: hvordan minimerer vi antallet samt risikoen for hackerangreb og sikkerhedsbrud?

I forsøget på at styrke sikkerhedskulturen i Aabenraa Kommune, lanceres nyt e-læringskursus om Cyber- og Informationssikkerhed.

11. 10. 21

I takt med, at mere og mere i vores hverdag digitaliseres, øges sårbarheden samtidig over for hackerangreb og sikkerhedsbrud. Truslen kan tage mange forskellige former: komprimerede adgangskoder, fortrolige oplysninger sendt ikke-krypteret eller til forkert modtager, inficerede links i mails - for blot at nævne et par eksempler.

Opgørelser viser, at 70-80% af alle hackerangreb og sikkerhedsbrud skyldes menneskelige adfærd. Hvor medarbejderne på mange punkter anses som kommunens største aktiv, er de ofte det svageste led når det kommer til datasikkerhed. Ikke nok med, at kommunen kan komme til at betale dyrt, så kan borgerne det også, da det reelt er deres data der er på spil.

Adfærd er derfor et nøgleområde, hvis vi skal styre kommunens IT-sikkerhed. I den forbindelse lanceres e-læringskurset Cyber- og Informationssikkerhed nu til alle medarbejdere med IT-adgang. I første omgang udrulles kurset i tre step, til alle brugere med e-mailadresse:  

  • 1. november: Plan, Teknik & Miljø samt Staben
  • 1. december: Jobcenter og Borgerservice
  • 3. januar: Social & Sundhed samt Børn og Kultur

De berørte medarbejdere vil automatisk modtage mails, som guider dem sikkert igennem processen. Deadline for gennemførsel er to måneder.