IT

Awareness-træning i IT-Sikkerhed 2019

IT

Awareness-træning i IT-Sikkerhed 2019

Wombat er Aabenraa Kommunes e-learning i forhold til awareness-træning. I perioden 1. marts til 1. maj vil alle administrative medarbejdere skulle gennemføre et træningsforløb for at øve sig i informationssikkerhed.

14. 03. 19

Wombat er navnet på det e-learningssystem, som skal sikre, at medarbejderne øver sig i informationssikkerhed. Erfaringen viser nemlig at det er medarbejdernes håndtering af data, som udgør den største risiko for IT-Sikkerhed. Systemet skal være med til at sikre, at medarbejdernes informationssikkerhed er i top. 

Træningsforløbet varer cirka en time, og det anbefales, at du gennemfører forløbet uforstyrret.

Helt konkret er Wombat et system med øvelser i:

  • E-mail-sikkerhed
  • Undgå farlige links
  • Undgå farlige vedhæftede filer
  • Introduktion til phishing
  • Phishing ved indtastning af data

Træningen foregår i perioden 1. marts til 1. maj. Du vil i perioden modtage reminder/remindere, såfremt du ikke gennemfører. Endvidere modtager afdelingsledere rapporter over medarbejdere, der har gennemført/ej gennemført forløbet.

Alle med en aabenraa-mail modtager træningsforløbet og vi anbefaler, at alle gennemfører det, da det er relevant for alle med en mail - både arbejdsmæssigt og privat. Det er dog kun obligatorisk for administrativt personale jf. direktionens beslutning.

Nyansatte administrative medarbejdere vil i perioden 2019-2020 også skulle gennemføre forløbet.

Du kan læse mere om informationssikkerhed ved at klikke her https://medarbejderportalen.aabenraa.dk/hjaelp-til-alle/it-og-digitalisering/informationssikkerhed/bliv-klogere-paa-informationssikkerhed/

Du kan læse sagsfremstillingen her https://medarbejderportalen.aabenraa.dk/vores-organisation/direktionen/om-direktionen/dagsordner-og-referater/2019-01-25-0930-6046/