IT

En halv million mails på halvanden måned

IT

En halv million mails på halvanden måned

Aabenraa DataKvalitet har været med til at få ryddet op i en halv million mails på bare halvanden måned. Denne succes har fået Informationssikkerhedsudvalget til at fastsætte en deadline for total oprydning til den 1. november 2019.

02. 09. 19

Lidt historie

Den 4. juli sendte Aabenraa DataKvalitet de første adviseringsmails ud, hvori der indgik observationer i Outlook. Lige knap 630.000 mails med CPR var blevet fundet og allerede efter det første døgn var de første 100.000 blevet slettet. Det er gået den rigtige vej lige siden, som man også kan se på nedenstående graf.

graf3.jpg

På mødet i Den Digitale Styregruppe den 19. august blev det givet en status på Aabenraa DataKvalitet halvanden måned efter implementeringen af den nye kilde, Exchange (Outlook). Exchange-integrationen gør det muligt at scanne for CPR-numre i mails, kalenderaftaler, noter, vedhæftede filer mv.

I skrivende stund er vi lige under 120.000 mails med CPR-nummer, så det må siges at være blevet modtaget med kyshånd. Vi skal dog helt ned på 0 for at kunne sige, at vi er i mål. Derfor har informationssikkerhedsudvalget vedtaget en deadline på total oprydning (alle røde og gule regler), den er den 1. november 2019.

Få hjælp af din systemkoordinator

Systemkoordinatorerne har adgang til rapport på både forvaltnings- og afdelingsniveau, så de kan løbende holde øje med udviklingen og samme rapporter vil blive forelagt Chefforum umiddelbart før eller efter deadline.