IT

Falske opkald

IT

Falske opkald

Der florerer i øjeblikket rigtig mange falske opkald fra "Microsoft".

09. 10. 18

Der er flere der har indrapporteret opkald fra 36726319, hvor den anden ende udgiver sig for at være fra Microsoft og kan se, der er problemer med ens computer eller internettet eller noget helt tredje. Oftest bliver der talt engelsk med en indisk accent, men de kommer i mange afskygninger.

Helt grundlæggende er det et forsøg på at franarre dig dine oplysninger. De vil, hvis du "hopper på", henvise dig til en hjemmeside, hvor du lige skal logge ind med din arbejdsmail og tilhørende adgangskode, så de er sikre på, at du er den rigtige. Når du har gjort det har vedkommende i den anden ende dine login-oplysninger og så kan det gå stærkt med at få adgang til diverse systemer. Derfor er det vigtigt at du bare lægge på, når du kan høre det er et fupopkald.

Husk, det kan aldrig koste dig noget at tage telefonen når den ringer (med mindre du er i udlandet og ikke har udlandstale i dit abonnement), men du må ikke ringe tilbage til nummeret, da det kan være belagt med en skyhøj afgift, der bliver trukket over din telefonregning.

Kontaktperson

Thomas Veltz Majholt - Databeskyttelsesrådgiver
Tlf. 73768210 - tvm@aabenraa.dk