IT

Så kører DataKvalitet igen

IT

Så kører DataKvalitet igen

Efter noget tid uden adviseringer er Aabenraa DataKvalitet tilbage på fuld kraft. I pausen har vi opdateret løsningen og tilføjet en ny kilde.

03. 07. 19

Som nogle muligvis har været opmærksom på, har DataKvalitet ikke sendt adviseringer ud i et stykke tid efterhånden. Dette skyldes, at der efter opdateringen af Acadre (og nye servere til DataKvalitet), har været nogle udfald i scanningen, der har resulteret i fejlagtige observationer. Samtidig med det, stod vi overfor en opdatering af DataKvalitet og tilføjelse af en ny kilde.

Fejlene er nu rettet og opdateringen er gennemført, så fra i morgen er adviseringerne tilbage.

Den nye kilde er Outlook/Exchange, hvor der vil blive scannet for CPR-numre i mails – herunder vedhæftede filer, kalenderaftaler – ligeledes med vedhæftede filer, kontakter, opgaver og mapper.

Der er tale om røde observationer – altså observationer, der skal handles på. På DDS-mødet den 29. april, hvor det blev godkendt at tilføje Outlook som kilde til DataKvalitet, blev der samtidig besluttet, at man på mødet den 19. august vil tage stilling til en endelig deadline for oprydningen.

Medarbejdere, der har adgang til en funktionspostkasse/fællespostkasse vil også få observationer fra denne, så det vil give rigtig god mening at aftale, hvem der primært håndterer de observationer.

Foruden den nye datakilde, er der også kommet nye funktioner. De fleste på den administrative del, hvilket I ikke bemærker, men den I derimod vil opleve (forhåbentlig som noget positivt) er, at det nu er muligt at slette filer og mails direkte fra DataKvalitet. Det er således ikke længere nødvendigt at skulle åbne mappen, finde filen frem og dernæst slette.

Sletter man filer fra fildrevet eller mails i Outlook vha. slet-knappen i DataKvalitet, slettes de helt og vil ikke figurere på listen fremover.

Relateret indhold

Kontaktperson

Thomas Veltz Majholt - Databeskyttelsesrådgiver
Tlf. 73768210 - tvm@aabenraa.dk