Personaleafdelingen

Når drømme bliver til virkelighed: Elevreception 2019

Personaleafdelingen

Når drømme bliver til virkelighed: Elevreception 2019

Fem kontorelever og én IT-supportelev modtog fredag deres uddannelsesbrev som synligt bevis på, at de nu er færdiguddannede elever. Det blev fejret med en reception i byrådssalen.

30. 08. 19

Hvad har Martin Luther King til fælles med seks færdiguddannede elever i Aabenraa Kommune? Umiddelbart er koblingen svær at få øje på, men Aabenraa Kommunes personalechef, Karen Storgaard Larsen forklarede sammenhængen, da hun fredag holdt tale til de seks afgående elever, Louise Eskildsen Winther, Karina Louise Faudel, Mia Skjødt Stendahl, Victoria Fredensborg Hasselager, Cindy Betker og Mark Stark Ernst.

"I have a dream"-talen er en af verdens mest berømte taler, og Martin Luther King er ikke den eneste, der drømmer. Det gjorde de seks elever også, da de en septemberdag i 2017 begyndte som elever i Aabenraa Kommune. Nu, to år efter, er en del af drømmen formentlig opfyldt. Nemlig drømmen om en uddannelse. Og Karen Storgaard Larsen blev i drømmetemaet, da hun fortsatte sin tale til eleverne i byrådssalen. 

Hun opfordrede nemlig eleverne til at blive ved med at tro på sig selv og sine drømme. Det er ikke alle drømme, der opfyldes med et snuptag. Nogle kræver en lang proces. Det gjorde det for Martin Luther King, og det gør det måske også for færdiguddannede kontorelever 56 år senere. 

Annette Havmand, der er uddannelsesvejleder for kontoreleverne, havde også et par ord med på vejen til de fem kontorelever, som hun har ansvaret for. Hun lagde vægt på, at man som elev og menneske skal se muligheder frem for begrænsninger. Og så mindede hun de nu afgående elever om, at de skal være glade for at vokse op i en tid, hvor forandring er normalt, og hvor stilstand er unormalt. Slutteligt ønskede hun eleverne stort tillykke med den flotte uddannelse. Alle fem kontorelever fortsætter i øvrigt i Aabenraa Kommune som enten fastansat eller i et vikariat. 

Ketty Bødker Daabeck er uddannelsesansvarlig for IT-supporteleven Mark Stark Ernst, og hun havde flere flotte ord med på vejen til den færdiguddannede elev, der nu fortsætter med at videreuddanne sig. Blandt andet blev Mark både kaldt pligtopfyldende og venlig. Og arbejdssom må man også sige han er. Mark har nemlig arbejdet i Netto om aftenen ved siden af sin elevtid på 37-timer i ugen.

Slutteligt rundede kontoreleverne af med flotte ord til vejleder Annette Havmand, mens de overrakte hende en flot gave i form af en personlig vinæske med billeder af eleverne.