Sådan flytter du dit telefonnummer, så du kan bruge det som arbejdsnummer

Sådan bevarer du det telefonnummer du brugte på din tidligere arbejdsplads, eller som du bruger privat.

 • Læs op

Indhold

  Denne vejledning er en hjælp til nyansatte eller andre medarbejdere, der gerne vil flytte deres telefonnummer fra en tidligere udbyder over til Aabenraa Kommune, så telefonnummeret kan bruges som arbejdstelefon. Du vil derefter få det abonnement Aabenraa Kommune anvender, som er flatrate-abonnement hos TDC.

  Flytter du telefonnummeret til Aabenraa Kommune, overtager Aabenraa Kommune ejerskabet af telefonnummeret. Når ejerskabet er skiftet, får du som ansat mulighed for at synkronisere mail og kalender med Outlook på mobilen. Du kan desuden bruge mobilen frit til privat brug i Danmark. Vælger du den løsning, bliver du beskattet.

  DET SKAL DU SELV GØRE

  Udfyld skemaet: ”Fuldmagt – overførsel af mobilnummer til TDC” (du skal vedhæfte det i den opgave du opretter efterfølgende), du finder det her.

  Opret opgave i IT-Helpdesk

  Ny opgave, telefoni mobil, overførsel af dit eget mobilnummer til TDC.

  DET GØR IT

  IT flytter telefonnummeret til Aabenraa Kommunes flatrate-abonnement hos TDC, så det nu er Aabenraa Kommune, der ’ejer’ nummeret.

  IT udleverer vejledning til opsætning af mobiltelefon, således at du kan synkronisere telefonen med din arbejdsmail, så du kan sende og modtage mails og bruge din kalender i Outlook. Oprettelsen i Secure, skal ske ifølge aftale med din nærmeste leder.

  IT giver dig besked via opgaven, når din telefon er omfattet af Aabenraa Kommunes abonnement.

  Fri brug af arbejdsmobil i Danmark

  Alle ansatte i Aabenraa Kommune, der har en arbejdsmobil, kan bruge telefonen privat i Danmark. Bruger du telefonen i udlandet, skal du selv betale. Bruger du arbejdsmobilen privat, skal du betale skat - se aktuelle satser her. 

  Privat brug af arbejdstelefon

  Som udgangspunkt bliver alle medarbejdere i Aabenraa Kommune, som har en arbejdsgiverbetalt telefon, registreret som skattepligtige af et årligt beløb - se aktuelle sats her - for det, der skatteteknisk hedder fri telefon.

  Arbejdstelefon (uden beskatning)

  Er mobiltelefonen en arbejdstelefon, som du kun bruger til arbejde (der kan ringes privat i meget begrænset omfang), skal du udfylde en tro og love-erklæring på at du kun bruger telefonen til arbejde.

  Husk indberetning til Personaleafdelingen

  Hvad enten telefonen er en arbejdsgiverbetalt telefon eller en arbejdstelefon skal du udfylde en tro og love-erklæring.