Informationssikkerhed

Ved du nok om sikkerhedsbrud?

Har du styr på hvad et sikkerhedsbrud er og hvad du skal gøre, hvis du konstaterer et sikkerhedsbrud?
Hvis nej, så klik dig videre og bliv klogere.
Hvis ja, så klik lige videre, så du kan kvalitetssikre denne nyhed.

Indhold

  I 2022 modtog Datatilsynet i alt 5.155 indberetninger fra det offentlige. Aabenraa Kommune står for 9 (ja, du læste rigtigt) af de indberetninger, det svarer til 1,7 promille af alle indberettede brud. Sammenlignet med andre kommuner ligger Aabenraa Kommune i den meget lave ende og det skyldes nok i høj grad, at der mangler viden omkring håndteringen af et sikkerhedsbrud.

  På de månedlige DDS-møder bliver den seneste måneds indberettede hændelser gennemgået af databeskyttelsesrådgiveren og en af standardsætningerne der bliver brugt er, at der er alt for få brud. Det lyder måske paradoksalt, at få brud er en dårlig ting, men som du netop har læst, så har Aabenraa Kommune kun indberettet 1,7 promille(!) af det samlede antal indberettede brud til Datatilsynet fra offentlige myndigheder. Hvis det rent faktisk var fordi der ikke skete flere brud i Aabenraa Kommune vil det helt sikkert være fantastisk, men det er naivt at tro, at Aabenraa Kommune er så meget bedre end resten af landets kommuner.

  Det er derfor blevet besluttet at der skal mere fokus på sikkerhedsbrud og på indberetningen af disse. Det er meget vigtigt at slå fast, at laver man et sikkerhedsbrud og indberetter det, så er det ikke for at ledelsen skal have en at banke oven i hovedet. Men hvorfor skal det så indberettes spørger du måske? Det og meget mere kan du få svar på, på den nye, opdaterede side omkring sikkerhedshændelser- og brud som du kan hoppe direkte til herunder.

  Thomas Veltz Majholt
  IT-Digitalisering

  Thomas Veltz Majholt

  Databeskyttelsesrådgiver

  Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa

  Telefon: 73768210

  Mobil: 24789464

  E-mail: tvm@aabenraa.dk

  RELATERET INDHOLD