Gå til hovedindhold

Hvor skal min historie bo?

Denne side er til dig, der leverer forslag til historier til kommunikation eller producerer indhold til egne platforme. Her finder du vejledning i, hvordan du målretter dine budskaber og udnytter hver social medieplatform bedst muligt.

En god historie er ikke en god historie hvor som helst

Aabenraa Kommunes kommunikationsafdeling har udvalgt fem platforme, som vi opererer på: Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube og BlueSky. 

Om lidt vil vi fortælle, hvordan vi bruger de fem platforme, men først vil vi understrege, at ingen er forpligtede til at gøre det på samme måde som os. 

Andre afdelinger og institutioner i kommunen må gerne udkomme på en eller flere af de samme platforme, ligesom de gerne må udkomme på andre platforme - på nær TikTok. 

Så, hvordan bruger vi de forskellige platforme?

På hvert socialt medie har brugerne alle nogle særlige forventninger til, hvilken type indhold de møder på netop den platform.

De færreste går på LinkedIn for at se et billede af en golden retriever med en blomsterkrans rundt om hovedet, ligesom de færreste går på Facebook for at se en video på en halv time om, hvordan man pudser en væg op. 

De forventninger kan du med fordel udnytte, når du overvejer, hvilket socialt medie, din historie skal bo på. 

 

Facebook

Om platformen

Facebook er god til delbart indhold og derfor til at få indhold bredt ud. Det kunne være alt fra public service til sjove videoer eller personlige historier, som folk kan relatere til og vil dele.

Fællesskabsorienteret indhold som grupper og events er populære, så posts der opfordrer til dialog, fællesskab eller begivenheder virker godt her.

Facebook giver plads til tekst, så brug det også gerne til at uddanne og engagere din målgruppe med for eksempel artikler eller blogindlæg

Hvordan bruger kommunikationsteamet Facebook?

Facebook er Aabenraa Kommunes primære sociale medie, hvor vi deler public service information fra hele kommunen, samtidig med at vi positionerer os selv som en fandens karl inden for de politiske og strategiske kerneområder. 

Her kommunikerer vi med borgerne i Aabenraa Kommune. 

Instagram

Om platformen

Instagram elsker visuelt flot indhold. Skarpe billeder og korte videoer, farver og særprægede æstetikker, der fanger øjet. 

Med stories og reels må det derimod gerne være mere upoleret i form af korte, dynamiske klip - gerne nogle der viser hverdagen, sjove øjeblikke eller “bag kulissen”. 

Instagram er perfekt til at skabe et mere personligt forhold til dit publikum. Selvom det hele er meget paradis-på-jord herinde, er der også plads til ægte følelser og autenticitet.

Hvordan bruger kommunikationsteamet Instagram?

Instagram skal fortælle, at vores kommune er nirvana ved at vise, hvor skønt her er, så de, der bor her fortsætter med at bo her, og de, der ikke bor her, straks begynder at tænke ‘gud, hvorfor bor jeg ikke i Aabenraa Kommune, the city that occasionally sleeps i komfortable senge og store huse.

Her er der plads til billeder af børn der løber igennem majsmarker, digte i sandet, koncerter med Bisse, udstillinger med Franciska Clausen, open-by-nights og skønne byggegrunde - kort sagt alt der får Aabenraa Kommune til at skinne som solen.

LinkedIn

Om platformen

LinkedIn vil have karriererelaterede indsigter, nyheder, og netværksmuligheder. Del tips, trends og brancheanalyser, der taler til professionelle. 

Del dine eller andres succeser, projekter og milepæle for at vise ekspertise og skabe inspiration. Sæt dig selv i ekspertrollen. 

Informative indlæg med dine overvejelser, metoder og din faglige erfaring inden for din branche bliver ofte godt modtaget her.

Her bør vi skrive "du" eller "dig" oftere end "jeg" eller "mig."

Hvordan bruger kommunikationsteamet LinkedIn?

Top of mind, brand awareness, thought leaderhsip og humanisation - på LinkedIn tager vi business-blazeren på og fortæller verden at Aabenraa Kommune er en seriøs spiller som organisation, som samarbejdspartner til erhvervslivet og som inspiration til andre kommuner. 

Ved at dele ud af erfaringer, metoder og lederskabstanker positionerer vi os selv som eksperter og bliver dem folk tænker på, når snakken falder på et af vores kerneområder.

Gerne kommunikeret igennem ambassadører for at menneskeliggøre kommunen.  

YouTube

Om platformen

YouTube har ikke så travlt som de tre andre medier. Her må du gerne lave længere videoer med dybde - fx tutorials, vlogs og informative videoer. Her gå folk hen for at lære noget nyt.

Skab serier, temaer eller faste formater, så folk ved, hvad de kan forvente af din kanal - og får lyst til at følge den for at få mere af det, du har at dele ud af. 

Hvis din historie bedst fortælles i videoformat og desuden kræver mere end et halvt minut af seernes tid, så hører den måske bedst hjemme på YouTube. 

Hvordan bruger kommunikationsteamet YouTube?

YouTube skal gøre borgerne klogere på, hvordan de kan bruge kommunen, hvorfor kommunen gør som den gør, og forbedre samarbejdet mellem kommunen og borgerne.

Derudover skal YouTube positionere kommunen som en ekspert inden for borgerservice, jobcenter, og naturformidling. Det skal være et landingssted, som borgere i hele landet finder, når de har spørgsmål relateret til kommunale regler eller har brug for en bedre forståelse af deres eget ansvar i kommunerelaterede emner - fx hvordan de bedst forbereder sig til en snak på jobcenteret eller hvad deres ansvar som husejer er, når det sner eller regner meget. 

YouTube er den næststørste søgemaskine i verden og ejet af den største søgemaskine i verden - Google - så mange vil søge efter svar på spørgsmål. Dem skal vi levere med public service videoer, der hjælper kommunikationen mellem borger og kommune, og som ideelt set kan er relevante i hele landet. 

Bluesky

Om platformen

Bluesky er et socialt medie baseret på mikroblogging, hvor brugerne deler korte opslag på op til 300 tegn. Platformen minder om det tidligere Twitter og tiltrak mange nye brugere efter ændringerne på X. Bluesky blev frit tilgængeligt for alle i februar 2024, men oplevede først for alvor vækst efter det amerikanske præsidentvalg i begyndelsen af november samme år. Mellem den 5. og 25. november steg antallet af daglige brugere med 300 % til 3,5 millioner. Ved udgangen af januar 2025 havde Bluesky omkring 29 millioner registrerede brugere.

Hvordan bruger kommunikationsteamet Bluesky?

Aabenraa Kommune har som en af de første danske kommuner eksperimenteret med at bruge Bluesky – og vi fortsætter med at afsøge platformens potentiale. Fokus er på at opbygge en relevant følgerskare, særligt blandt nationale journalister og beslutningstagere, som vi ønsker at nå med korte, målrettede nyheder og indblik i kommunale beslutninger. Vi deler ikke blot pressemeddelelser i kort form, men udvælger historier og informationer, der kan inspirere journalister til at dykke ned i en god fortælling. I begyndelsen vil vi især teste indhold med fokus på PtX og bæredygtighed, hvor vi allerede har stærke fortællinger og konkrete resultater.

 

 

Casper Dons
Afdeling - Byråds- og Direktionssekr.

Casper Dons

Kommunikationskonsulent

Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa

Telefon : 73767759

Mobil : 23474309

E-mail :cdo@aabenraa.dk

Kasper Stoof
Afdeling - Byråds- og Direktionssekr.

Kasper Stoof

Kommunikationskonsulent

Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa

Telefon : 73767290

Mobil : 27507019

E-mail :ksje@aabenraa.dk

Jonas Fievé
Afdeling - Byråds- og Direktionssekr.

Jonas Fievé

Kommunikationskonsulent

Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa

Telefon : 73766996

Mobil : 24917928

E-mail :jfie@aabenraa.dk

Kommunikation

Har du et tip til en historie eller brug for hjælp?

Kontakt os!

Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa

E-mail: kommunikation@aabenraa.dk