Hvis du har et forslag til en historie, kommunikation kan fortælle, eller har brug for hjælp til at fortælle historien selv, er du meget velkommen til at kontakte os i kommunikation på kommunikation@aabenraa.dk
Nyhedskriterierne
Folk vil gerne vide, hvad der sker lige nu.
Hvis din post kan kobles til noget aktuelt - en begivenhed, en trend, en mærkedag, eller noget, der fylder for jeres hjørne af verden - så er der større chance for at folk engagerer sig.
Aktualitet giver relevans, og på sociale medier kan du udnytte dette til at få folk til at stoppe op og interagere med dine indlæg.
Det siger måske sig selv, men hvis noget er væsentligt for din målgruppe, så er det nok en god idé at kommunikere om det.
Det er her, du viser, at det, du deler, rent faktisk er vigtigt for dem at følge med i, måske fordi det påvirker deres liv på den ene eller den anden måde.
Gør det klart, hvorfor det, du siger, er vigtigt, og hvordan det kan gøre en forskel for dem, der læser med.
Mennesker elsker historier og budskaber, de kan spejle sig i.
Sociale medier er en oplagt platform til at skabe følelsesmæssige forbindelser gennem identifikation.
Brug indhold, der taler direkte til dine følgere - deres følelser, udfordringer eller drømme - eller fortæl en stærk case-persons historie. Hvis du kan få folk til at føle, kan du få folk til at følge.
Ligesom ansigter er det bedste blikfang, er menneskehistorier de bedste historier.
Godt indhold er velovervejet på fire områder:
1. Vinkel - Hvad er dit budskab?
Godt indhold på sociale medier handler om enkelhed og klarhed. Et godt værktøj til at finde din vinkel er at skrive en fortællesætning. En fortællesætning er en sætning, der fortæller, hvad du gerne vil fortælle, og hvorfor. Kort og godt.
"Jeg vil fortælle, at... fordi..."
"Jeg vil fortælle, at borgere kan indsende navneforslag til det nye øvested for amatørmusik på Skolevænget 33, fordi Musikrådet og Kultur- og Fritidsudvalget ønsker at lade borgerne præge byens kulturliv."
Et andet effektivt værktøj til klarhed er at bruge et call to action. Giv dine følgere en klar instruks om, hvad de skal gøre. For eksempel:
- Læs mere her
- Tilmeld dig her
- Se billederne her
2. Målgruppe - Hvem er interesseret i dit budskab?
Du kender formentligt allerede jeres målgrupper. Jeres målgruppe er dem, der er interesserede i jeres budskaber. Jo bedre du kender din målgruppe, des bedre kan du tilpasse dit indhold til dem. Læs mere om, hvordan man rammer sin målgruppe her: Hvordan rammer jeg min målgruppe?
3. Platform - På hvilket medie finder du dem, der er interesseret i dit budskab?
Hvis vi i kommunikation er afsender på din historie skal vi nok sørge for, at historien kommunikeres på det medie, hvor din målgruppe befinder sig. Hvis din institution/afdeling selv er afsender på historien - og er i tvivl om, hvilke platforme I skal bruge, så kontakt kommunikationsafdelingen.
4. Format - Hvordan kommunikerer man bedst på det medie, hvor din målgruppe befinder sig?
Hvis vi i kommunikation er afsender på din historie sørger vi ligeledes for, at historien tilpasses og fortælles på de måder, der passer til platformene, vi sender den ud på.
Læs mere her, hvis du er i tvivl om punkt 3 og 4:
Tone of Voice
Når du så har fundet frem til historien, skal den selvfølgelig fortælles - og her er det en god ide at tænke over, hvordan du skriver. Din tone of voice har stor betydning for, hvordan du bliver opfattet af dine læsere. Derfor bør din institutions/afdelings tone of voice tænkes med øje for, hvem jeres målgruppe er, og hvordan I gerne vil opfattes af dem.

Casper Dons
Kommunikationskonsulent

Kasper Stoof
Kommunikationskonsulent

Jonas Fievé
Kommunikationskonsulent

Kommunikation
Har du et tip til en historie eller brug for hjælp?
Kontakt os!
Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa
E-mail: kommunikation@aabenraa.dk