Job- og kompetenceprofil

Job- og kompetenceprofilen er et dokument, som beskriver rammerne for og opgaverne i stillingen, samt dine og ansættelsesudvalgets forventninger til den nye leders faglige og personlige kompetencer.

Indhold

  Job – og kompetenceprofilen

  Når du beskriver den ledige stilling i job- og kompetenceprofilen, er det vigtigt, at du forholder dig til alle aspekter af stillingen for at finde den rigtige kandidat.

  Som du kan se på figuren, er det vigtigt både at forholde sig til arbejdspladsens kultur og værdier, de overordnede rammer for arbejdspladsen, kandidatens personlige kompetencer samt de faglige kompetencer, der er nødvendige for at løse opgaverne i stillingen i målet at opnå de ønskede resultater.  

  Som ansættende leder er det dig, der har ansvaret for at få udarbejdet job- og kompetenceprofilen i lyset af de udfordringer, din arbejdsplads står overfor. Det er oplagt at drøfte dit oplæg med ansættelsesudvalget. 

  Det er vigtigt at være ærlig i beskrivelsen af forholdene på arbejdspladsen, så der er overensstemmelse mellem det, der står på papiret og det, den nye leder kommer til at opleve. Et grundigt forarbejde med at afklare job- og kompetenceprofilen er en vigtig forudsætning for at kunne tiltrække kandidater og fastholde den helt rigtige kandidat.

  I analysefasen er det tilladt at tegne et billede af den helt ideelle kandidat. Det er vigtigt, at du gør dig det klart klart, hvor du er ufravigelig i dine krav, og hvor du er villig til at gå på kompromis for eksempel i forhold til erfaring, faglige kvalifikationer eller lignende.

  Du kan konkretisere dine prioriteringer helt præcist i et prioriterings- og vurderingsskema.

  De personlige kompetencer i kompetenceprofilen

  Personaleafdelingen har et værktøj, som kan hjælpe dig og ansættelsesudvalget med at afklare jeres ønsker til den nye leders vigtigste personlige kompetencer. Kompetencerne indgår i kompetenceprofilen og er en forudsætning for en frugtbar brug af personprofilanalysen, hvor ansøgerens kompetenceprofil holdes op imod den ønskede kompetenceprofil.

  Værktøjet beskriver 32 personlige talenter. Du og ansættelsesudvalget vælger de vigtigste talenter, som indgår i job- og kompetenceprofilen.

  Annette Havmand
  Personalekontoret

  Annette Havmand

  Ledelseskonsulent

  Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa

  Telefon: 73767162

  Mobil: 51512338

  E-mail: ahav@aabenraa.dk

  Karina Lange
  Personalekontoret

  Karina Lange

  Ledelseskonsulent

  Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa

  Telefon: 42724464

  E-mail: karl@aabenraa.dk