Nyansættelser i Jobcenter og Borgerservice

Vi vil gerne sikre os, at alle nyansatte føler sig velkomne. Derfor har vi lavet en intern ansættelsesprocedure med en oversigt over hvem der gør hvad samt lavet forslag til et velkomstbrev og et introduktionsforløb.

 • Læs op

Indhold

  Ansættelser og fratrædelser i Jobcenter og Borgerservice

  Vi vil gerne sikre os, at alle nyansatte føler sig velkomne og samtidig har vi brug for at de får en ensartet introduktion til vores fælles arbejdsplads. 

  Derfor har vi lavet en intern ansættelsesprocedure med en oversigt over hvem der gør hvad samt lavet forslag til et velkomstbrev og et introduktionsforløb.

  Hvem gør hvad
  Inden din nye medarbejder har første arbejdsdag, skal der ske en række registreringer i vores systemer.  I skemaet "hvem gør hvad" kan du se, hvilke aktiviteter der skal ske inden og efter din nye medarbejder tiltræder.


  Oprettelsesskema
  Det er vigtigt, at du umiddelbart efter ansættelse af en medarbejder hurtigst muligt udfylder og sender bestillingsfrasen i en mail til JB-it. Bestillingsfrasen er en forenklet udgave af IT-afdelingens processkema og er et vigtigt redskab for at vores nye kollega bliver oprettet korrekt i relevante IT-systemer. 
  Oprettelse af en ny medarbejder sker i en koordineret rækkefølge med involvering fra andre forvaltninger. Derfor skal du være opmærksom på, at det kan det gå op til 10 arbejdsdage inden alle ansættelses aktiviteter er gennemførte.


  Undervisning
  Alle nyansatte bliver tilbudt introduktion i kriseberedskab, aktuelle love, retningslinjer og administrativ sagsgang, Acadre og IT-sikkerhed. Forvaltningens underviser i Acadre, AMR og jurist sørger individuelt for at indkalde den ny ansatte - gerne på første arbejdsdag.

  Andre programmer: Fagsuperbruger underviser/introducerer efter skemaet Tjekliste til onboarding.

  Velkomstbrev og Introduktionsforløb
  I skabeloncenteret DynamicTemplate finder du forslag til et velkomstbrev i mappen Jobcenter og Borgerservice / Fælles fraser. Du skal kun udfylde de sidste relevante data. Du finder også en guide til,  hvad et introduktionsforløb kan indeholde. Betragt guiden som en slags huskeseddel, som skal sikre, at alle aftaler er på plads inden vores nye kollega tiltræder.

  Information fra Personaleafdelingen
  Du kan finde nyttige informationer fra Personaleafdelingen på siden Mit personale  eller ved at bruge linket under Relateret indhold

  JB-Sekretariat

  Sebastian Hansen

  Assistent

  Kallemosen 20, 6200 Aabenraa

  Telefon: 73767691

  E-mail: shan@aabenraa.dk