Hjemmearbejde i PTM

Overordnede retningslinjer for hjemmearbejde i Plan, Teknik & Miljø

 • Læs op

Indhold

  Plan, Teknik & Miljø er en ”Fremmødearbejdsplads”. Det giver rigtig mange fordele i vores daglige arbejde i form af uformel snak og information, fysiske møder og sammenhold i både teams, afdelinger, men også på tværs.

  Fordele med hjemmearbejde kan dog ikke ignoreres i form af fordybelse, work-life balance og fleksibilitet.

  Fremadrettet bliver hjemmearbejde i PTM muligt 1-2 dage om ugen, når:

  • Det kan tilrettelægges med ens arbejdsopgaver - Du skal have mulighed for at udføre dit planlagte arbejde på samme niveau som på rådhuset.
  • Det ikke går ud over fysiske møder - Hvis du er inviteret til et møde, som ikke kan afholdes virtuelt, er hjemmearbejde ikke mulig. Samtidig behøver kollegaer ikke tage hensyn til din hjemmearbejdsdage 5 arbejdsdage i forvejen.
  • Du er fleksibel - Der er ikke noget der hedder, at man har en ”fast” hjemmearbejdsdag. Det vil kræve en individuel aftale.
  • Du stadig er tilgængelig for dine kollegaer - Det skal være muligt at få fat på dig i samme grad, som hvis du arbejder på rådhuset inden for normal arbejdstid (På nær fysisk)
  • Du har tilpas gode arbejdsforhold derhjemme - Der er ikke krav til hæve/sænke-bord, men din hjemmearbejdsplads som passer til dig med de redskaber, i form af f.eks. arbejdsstol, tilstrækkelig plads og belysning, der er nødvendige for, at du kan udføre dit arbejde.

  Der kan være arbejdsuger, hvor det ikke er muligt at arbejde hjemme.

  Hjemmearbejde er en mulighed, men ikke et krav. De er fleksible og må aldrig stå i vejen for dine kollegas planlægning eller han/hendes arbejdsopgaver. Hjemmearbejde skal af hensyn til kollegaer registreres i kalenderen. Hvert team skal lave aftaler om, hvordan hjemmearbejde fungerer hos dem inden for de ovenstående rammer.