Bidrag til kommunens Facebook-side
Vi har brug for input fra jer! Oplever I hyggelige, søde, spændende eller skøre ting i hverdagen, som kunne være sjove at dele med borgerne i kommunen, så send en mail til kommunikation@aabenraa.dk. Planlægger I aktiviteter i institutionen eller afdelingen, så inviter vores Facebook-redaktør og/eller journalist med til arrangementet.
Alle elsker at høre en god historie. Vi fortæller dem i et væk til hinanden. Og som ansat i Aabenraa Kommune har du helt sikkert også kendskab til gode historier fra din arbejdsplads eller i din afdeling.
Når vi fortæller disse gode historier til andre end hinanden, kan de være med til at tegne et billede af Aabenraa Kommune om et godt sted at bo, arbejde og drive virksomhed. Det har vi alle sammen en interesse i. Så fortæl din gode historie til Kommunikation, så kan det være, den ender på facebook - eller på tv, i avisen, i personalebladet eller i radioen.
Den gode historie
Der er ikke nogen facitliste på en god historie, men som hovedregel kan man sige, at en god historie er en nyhed. En nyhed lever op til et eller flere kriterier:
- Det skal være noget aktuelt
- Det skal være væsentligt for andre end dig selv
- Det skal være noget, andre end du kan identificere sig med
- Det skal være enestående eller sensationelt
Aabenraa Kommune indfører en demenscykel på et plejehjem. Vi fortæller historien, lige når det sker. Der er altså aktuelt. Det er væsentligt for alle beboere på alle plejehjem og deres pårørende og alle andre, der er i berøring med demens.
Vi kan se os selv i situationen som evt. fremtidig plejehjemsbeboer, altså kan vi identificere os med nyheden. Og endelig er det en sensation, fordi vi ikke har hørt om fænomenet før, og fordi Aabenraa Kommune indfører den som det første sted i landet.
Fakta om demenscyklen
En demenscykel er en motionscykel med tilkoblet tv-skærm. På skærmen kører en film, der viser en tur gennem gaderne i en by, som den demente kender. Det motiverer den demente til at cykle og fremkalder gamle minder.
Resultat
Opslaget om demenscyklen på Aabenraa Kommunes Facebook-side nåede ud til 32.038 personer. Det fik 782 likes og blev delt 67 gange. Det her er en god facebook-historie, fordi identifikationsværdien er meget høj. Vi kender alle sammen nogle ældre mennesker, og vi ved, vi måske selv skal på plejehjem en dag. Vi kender måske også Rise og Rise Parken. Måske kender vi endda nogen, der bor der lige nu, eller som har boet der.
Historien blev også vist på landsdækkende TV som nyhed i TV Avisen. Her er det også historiens sensationsværdi, der har været afgørende.
På Aabenraa Kommunes Facebook-side fortæller vi bl.a. historier, som følgerne på den ene eller anden måde kan identificere sig med. Når vi selv kan spejle os i en historie, får vi lyst til at like eller kommentere opslaget og måske dele det med vores venner. Historien om Anette Lykkegaard Andersen, der er i job igen efter at have været til tælling med stress og depression, fik i foråret 197 likes og 28 kommentarer, og opslaget blev delt to gange.
Vi har lanceret en video-serie, der hedder "På job med...". Den indeholder små portrætter af forskellige medarbejdere fra Aabenraa Kommune. Denne føljeton skal være med til at sætte ansigter på de mange medarbejdere, vi har og give borgerne et indblik i den store variation af opgaver, vi løser til dagligt. Her er det igen identifikationskriteriet, der gør sig gældende.
Ved at sætte ansigter på de ansatte, menneskeliggøres kommunen, som af mange ellers anses som ”system” (det kommunale system) fremfor engagerede mennesker, der dagligt yder en indsats for at skabe det gode liv sammen med borgerne. Serien kan være medvirkende til at mindske afstanden mellem borgere og kommunen og tilføre kommunen positive konnotationer.
Kontakt os, hvis du har lyst til at være hovedperson i sådan en video.
Se opslaget med Tina Machmüller fra hjemmeplejen på Facebook