IT

IT-sikkerhed - Når du arbejder hjemmefra

COVID-19 har gjort, at rigtig mange ansatte ved Aabenraa Kommune kommer til at arbejde hjemmefra i en periode. I forhold til IT sikkerhed bedes følgende forholdsregler iagttages.

Indhold

  COVID-19 har gjort, at rigtig mange ansatte ved Aabenraa Kommune kommer til at arbejde hjemmefra i en periode. I forhold til IT sikkerhed bedes følgende forholdsregler iagttages.

  • Har du har en bærbar, eller har du lånt noget stationært udstyr med hjem, skal du sikre forsvarlig transport, således at udstyret er under opsyn under hele transporten. Efterlad ikke udstyr i bilen. Når du vender tilbage til din arbejdsplads,skal alt udstyr medtages.
  • Grundlæggende skal du passe på de oplysninger, du arbejder med derhjemme, på samme måde som hvis du var på arbejdspladsen.
  • Når du arbejder derhjemme, har Aabenraa Kommune via Citrix sikret en sikker forbindelse, og alt hvad du laver på Citrix-platformen vil være i sikret miljø. Gem intet lokalt på pc’en. Det er ikke sikkert, kan hackes og er uden for Aabenraa Kommunes miljø. Forlader du din arbejdsplads skal pc’en låses, således at der ikke er adgang for andre, f.eks. børn eller ægtefælle.
  • Har du taget fysiske sager med hjem, skal du sikre en forsvarlig opbevaring, hvilket vil sige i aflåst skuffe/skab, specielt hvis det drejer sig om akter med følsomme personoplysninger. Når du vender tilbage til arbejdspladsen skal du sikre dig, at få alt med tilbage.
  • Printer du sager med følsomme personoplysninger ud derhjemme, som skal kasseres, skal disse samles og medtages på arbejdspladsen til forsvarlig destruktion. Læg intet i den private papirkurv derhjemme.

  Husk hele tiden på, at det er borgernes følsømme personoplysninger du arbejder med, og at evt. læk kræver anmeldelse til Datatilsynet.

  Med fokus på ovenstående vil der kunne arbejdes sikkert hjemmefra.

   

  Vær også opmærksom på følgende

  Center for Cybersikkerhed har udgivet en række spørgsmål/svar om hjemmearbejde i den nuværende situation, hvor mange passer arbejdsopgaverne hjemmefra via digitale løsninger: https://cfcs.dk/da/temasider/covid-19/sporgsmal-om-sikkerhed-ved-hjemmearbejde/

  Gode råd til medarbejdere og organisationer om cybersikkerhed ved hjemmearbejde

  Center for Cybersikkerhed har samlet gode råd til medarbejdere og organisationer om cybersikkerhed ved hjemmearbejde: https://cfcs.dk/da/temasider/covid-19/hjemmearbejde/

  Nyhed: Vær opmærksom på truslen fra målrettede ransomware-angreb

  I fredags publicerede Center for Cybersikkerhed en nyhed om truslen fra målrettede ransomware-angreb. Myndigheder og virksomheder er særligt sårbare under den igangværende corona-pandemi, hvor mange medarbejdere arbejder hjemme, og ressourcer i relation til opretholdelsen af it-drift er særligt sårbare eller kritiske: https://cfcs.dk/da/cybertruslen/rapporter/anatomien-i-ransomware-angreb/