Gennemførelse af ansættelsessamtalen

En systematisk og professionel samtale giver det bedste grundlag for at vælge den rette kandidat.

Indhold

  Som formand for ansættelsesudvalget har du et ansvar for og en interesse i at behandle alle kandidater så fair som muligt. Selv om jobinterviewet skal være både seriøst, struktureret og velforberedt, kan det sagtens gennemføres i en afslappet tone, hvor der er den nødvendige ro og pause til refleksion. Informer kandidaten om samtalens forløb, hvor lang tid samtalen varer og at I tager noter under samtalen.

  Tag udgangspunkt i interviewguiden

  Du kan vælge en meget struktureret proces, hvor du selv stiller alle spørgsmålene i interviewguiden og giver de øvrige deltagere mulighed for at stille nogle få supplerende spørgsmål til sidst. Du kan også vælge en mere løs proces, hvor deltagerne stiller spørgsmål undervejs, hvis de ønsker et svar uddybet. Du kan også vælge, for at give dig selv mulighed for at observere og lytte til kandidatens svar og reaktioner, at fordele spørgsmålene mellem repræsentanterne i ansættelsesudvalget, således at alle kommer i spil. 

  Noter jeres vurdering af kandidaterne undervejs

  Det giver jer mulighed for at sammenligne kandidaterne på et ensartet grundlag. Det er en god idé ikke at drøfte vurderingen af de enkelte kandidater, før I har gennemført alle samtaler. Det fremmer en fair vurdering af kandidaterne. 

  Vurdering af kandidaterne

  Når alle samtalerne er gennemført, har alle medlemmer af ansættelsesudvalget et skema med en vurdering af alle kandidater. I kan herefter drøfte de enkelte kandidaters kompetencer systematisk og metodisk. Det giver jer også et klarere blik for de enkelte kandidaters styrker og svagheder i forhold til hinanden. 

  På siden '25 gode råd til ansættelsesudvalget' kan du i øvrigt læse om, hvordan en god samtale kan gennemføres.

  Har du spørgsmål, så kontakt rekrutteringsteamet

  E-mail: rekrutteringsteamet@aabenraa.dk

  Telefon: 7376 6334

  Ved rekruttering af leder

  Annette Havmand
  Personalekontoret

  Annette Havmand

  Ledelseskonsulent

  Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa

  Telefon: 73767162

  Mobil: 51512338

  E-mail: ahav@aabenraa.dk

  Karina Lange
  Personalekontoret

  Karina Lange

  Ledelseskonsulent

  Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa

  Telefon: 42724464

  E-mail: karl@aabenraa.dk