Bestilling og design af tryksager

Hvis du skal bruge tryksager, kan du selv bestille dem via vores bestillingssystem BrandCentral. Systemet giver dig også mulighed for hurtigt og nemt selv at designe forskellige standardtryksager.

Indhold

  Hvornår skal jeg bruge systemet?

  Udover at være godt værktøj til hurtigt og nemt at opsætte og bestille tryksager, så er BrandCentral og en del af vores udbudsaftale om trykkeriydelser. 

  Udbudsaftalen betyder, at du skal bruge bestillingssystemet til at bestille de mest basale tryksager som eksempelvis foldere, flyers, hæfter, roll-up og lignende. Kun specialbestillinger må bestilles hos andre leverandører. 

  I Aabenraa Kommune har et mål om at sikre, at kommunen altid fremstår professionelt over for omverdenen. Derfor forventes det også, at materiale der skal udleveres til borgere, samarbejdspartnere og lignende ikke udskrives på en printer, men i udgangspunktet bestilles som en tryksag via bestillingssystemet. 

  Sådan får du adgang til systemet

  Alle medarbejdere i Aabenraa Kommune kan få adgang til systemet. Det kræver blot, at du opretter dig som bruger. 

  Du kan benytte dette link til at oprette en brugerprofil: aabenraa.spgroup.nu

  Du kan bruge din arbejdsmail (@aabenraa.dk) til at oprette dig som bruger. Hvis du ikke har en arbejdsmail, kan du også oprette dig som bruger med en privat mailadresse. 

  Hvis du har haft en profil i et tidligere bestillingssystem, skal du stadig oprette dig som ny bruger i dette system, da brugerprofiler i gamle systemer ikke kan bruges i det nye system.

  Sådan bruger du systemet 

  Hele systemet er designet, så det bør være nemt og ligetil at bruge. Herunder tager vi dig gennem dig gennem de mest basale muligheder. 

  Start med at klikke på Min konto, markeret med rød i eksemplet herunder.

  Under Min konto bliver du mødt af undersiden Kontooplysninger. Her skal du indtaste din afdelings EAN-nummer. Det er dét EAN-nummer, fakturaer for alle dine bestillinger bliver sendt til. 

  Derefter skal du klikke på menufeltet Adresseoplysninger. Her skal du indtaste din afdelings adresse. Det er denne adresse, alle dine tryksager bliver sendt til.

  Hvis du ønsker at designe din egen tryksag, skal du starte med at vælge den tryksag, du ønsker at designe. Det gør du ved at klikke på det felt, der ineholder titlen på den tryksag, du ønsker at designe. 

  I dette eksempel tager vi udgangspunkt i en flyer. Derfor starter vi med at klikke på feltet Flyers - i eksemplet herunder, er feltet markeret med rød.

  Derefter skal du vælge hvilket format, du ønsker din tryksag skal være, og hvor mange sider din tryksag skal være. Det gør du ved at klikke på det felt, der indeholder titlen på den tryksag, du ønsker at designe. 

  I dette eksempel tager vi udgangspunkt i en A5 flyer - 2 sider. - i eksemplet herunder, er feltet markeret med rød.

  I denne undermenu har du nu mulighed for at designe din tryksag. 

  I felterne til venstre har du mulighed for at indskrive din tekst og eventuelt indsætte billeder. I feltet til højre kan du se hvordan din endelige tryksag kommer til at se ud.

  Når du er færdig med at designe din tryksag, skal du bruge bestillingsfelt i bunden af siden (I eksemplet herunder markeret med rød), for at bestille din tryksag. 

  I bestillingsfeltet skal du vælge antal eksemplarer, og derefter tilføje din bestilling til kurven. Du kan altid se den konkrete pris for den tryksag, du ønsker at bestille. 

  Hvis du allerede har en trykfil, som du tidligere har brugt til at bestille en tryksag, har du mulighed for at uploade trykfilen i systemet. 

  Det gør du ved at klikke på feltet Uploade. Feltet er markeret med rød i eksemplet herunder. 

  På undersiden Uploade, har du nu mulighed for at vælge hvilken type tryksag, din trykfil passer til. Du klikker blot på en af felterne, som du kan se i eksemplet herunder. 

  Når du har valgt din tryksagstype, skal du blot uploade din trykfil. 

  Afslut med at tilføje din tryksag til kurven. 

  Et bæredygtigt system

  For understøtte kommunens strategi for bæredygtig udvikling, er alle tryksager der bestilles via BrandCentral er CO2-kompenseret. 

  Vi har også gjort det endnu lettere at vælge bæredygtigt, for som udgangspunkt er tryksager, hvor det er muligt, som standard indstillet til at blive trykt på genbrugspapir. Hvis du ikke ønsker din tryksag skal trykkes på genbrugspapir, skal du nu træffe et aktiv valg om en anden papirtype.