Webtilgængelige PDF-filer

Se her hvilke filer, der skal gøres tilgængelige.

 • Læs op

Indhold

  PDF-filer og andre dokumenter, som er publiceret på aabenraa.dk eller institutionssider efter den 23. september 2018, skal være tilgængelige, når dit websted bliver omfattet af loven. For aabenraa.dk gælder det fra den 23. september 2020.

  PDF-filer og andre dokumenter, som er publiceret før den 23. september 2018, skal kun overholde lovens krav om webtilgængelighed, hvis de er ”nødvendige for aktive administrative processer”. Det kan for eksempel være dokumenter, der vejleder i brugen af en selvbetjeningsløsning eller dokumenter, som indgår i selvbetjeningsløsningen.

  Du bør derfor overveje, om du vil lægge et PDF-dokument eller i stedet skrive teksten i umbraco.

  Undtagelserne

  Der findes indholdstyper, der er undtaget kravene om webtilgængelighed.

  Undtagelserne skyldes typisk, at det er svært at gøre indholdet tilgængeligt med den nuværende teknologi. Det kan også skyldes, at indholdet er uden for myndighedens kontrol.

  Se undtagelserne for indhold i §1, stk. 5, som de er formuleret i loven

  Dokumentformater

  Dokumenter (typisk i PDF- eller Word-format), som er offentliggjort før den 23. september 2018 og ikke er nødvendige for aktive administrative processer, er undtaget kravene i loven om webtilgængelighed.

  Video og audio, som er offentliggjort før den 23. september 2020, er undtaget.

  Live-video og -audio er undtaget, men hvis disse efter live-fremstillingen og efter den 23. september 2020 bliver bevaret på webstedet, skal de gøres tilgængelige.

  For aabenraa.dks vedkommende er det besluttet, at vi fremadrettet kun benytter PDF-filer og ikke word-, excel- eller powerpointfiler (.doc, .xls, .ppt).