Tilgængelighedserklæring for institutionerne

Loven om webtilgængelighed kræver, at du skal offentliggøre en tilgængelighedserklæring på dit websted. Det skal du gøre fra det tidspunkt, hvor dit websted er omfattet af loven.

  • Læs op

Indhold

    Tilgængelighedserklæring

    Alle offentlige hjemmesider er forpligtet til at offentliggøre og ajourføre en detaljeret, udtømmende og klar webtilgængelighedserklæring i et tilgængeligt format om deres websteder og mobilapplikationers overholdelse af loven.

    Loven om webtilgængelighed kræver, at du skal offentliggøre en tilgængelighedserklæring på dit websted. Det skal du gøre fra det tidspunkt, hvor dit websted er omfattet af loven. 

    En webtilgængelighedserklæring må aldrig være ældre end 1 år. Derfor skal I årligt ind og opdatere tilgængelighedserklæringen.

    Du skal indsætte din webtilgængelighedserklæring på alle sider, så derfor anbefaler vi, at du placerer den i footeren eller i en af de 2 aktionsbokse.

    Hvis du har en eksisterende hjemmeside, hvor du blot skal opdatere din webtilgængelighedserklæring, så skal du blot opdatere tilgængelighedserklæringen. Link virker fortsat på hjemmesiden, uden at du skal gøre noget.

    En tilgængelighedserklæring kan sammenlignes med en form for varedeklaration. Den fortæller brugeren noget om, hvad et bestemt produkt indeholder. Tilgængelighedserklæringen skal blandt andet deklarere i hvilket omfang webstedet eller mobilapplikationen overholder lovens krav om webtilgængelighed.

    Digitaliseringsstyrelsen stiller en digital løsning til rådighed til produktion af webtilgængelighedserklæringer. Offentlige organer har pligt til at bruge denne digitale løsning.

    Løsningen findes her: https://edit.was.digst.dk/ 

    Du skal have et virksomhedsMitID for at kunne udfylde tilgængelighedserklæringen.

    Dette har du brug for at vide, inden du går i gang:

    Man kan vælge mellem 3 overholdelsesstatus:

    • Webstedet overholder standarden fuldt ud
    • Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
    • Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

    For alle vores institutionssider gælder det pt. at den tekniske løsning lever op til webtilgængeligheden, og derfor skal i vælge Webstedet overholder standarden fuldt ud. MENhvis I ved, at I lægger PDF-filer ind, der ikke er tilgængelige, eller på anden måde ikke overholder loven på det redaktionelle plan, så skal I i stedet vælge: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav) og skrive, hvor I ikke voerholder lovgivningen.

    Hvis I er i tvivl om, I redaktionelt overholder loven, så tag et kig på Webredaktørens tjekliste.

    For at overholde loven om webtilgængelighed skal man overholde A + AA.

    PDF-filer

    Såfremt du lægger PDF-filer ind, er det vigtigt, at disse er webtilgængelige. Er dette ikke tilfældet bør det som nævnt ovenfor fremgå af webtilgængelighedserklæringen.

    Daniel Hansen
    IT-Digitalisering

    Daniel Hansen

    Digitaliseringskonsulent

    Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa

    Telefon: 73767338

    E-mail: dha@aabenraa.dk

    Susanne Sieljacks
    IT-Digitalisering

    Susanne Sieljacks

    Digitaliseringskonsulent

    Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa

    Telefon: 73767344

    Mobil: 21342148

    E-mail: ss@aabenraa.dk

    Tilgængelighedserklæring og monitering - PowerPoint præsentation