Elementer i rekrutteringsbistand

I en god rekrutteringsproces bliver forventningerne mellem de repræsenterede parter i ansættelsesudvalget og den kommende nye leder afstemt. Den indsats du lægger i rekrutteringsprocessen, kan du høste gevinsterne af senere.

Indhold

  Job – og kompetenceprofilen
  Når du begynder at overveje, hvilke ønsker og forventninger du har til den nye leder, kan du systematisere kravene i en job- og kompetenceprofil. Dit ansættelsesudvalg og dig kan blive mere afklaret om jeres forventninger til den nye leder ved at få udarbejdet en profil.

  En job- og kompetenceprofil består af to dele: Jobprofilen og kompetenceprofilen. Du beskriver jobbet, herunder kommende opgaver, kultur og værdier på arbejdspladsen samt rammer og vilkår i jobprofilen. I kompetenceprofilen beskriver du ønskerne til den nye leders faglige og personlige kompetencer.

  Du henviser til job- og kompetenceprofilen i jobannoncen, så forventningerne bliver tydelige for ansøgerne.

  Personprofilen
  Når du, efter første samtalerunde, har fundet de to til tre stærkeste kandidater i ansøgerfeltet, bliver der udarbejdet en personprofil på hver kandidat. Ansøgers personprofil bliver dannet ud fra besvarelsen af et spørgeskema og en personlig tilbagemelding fra en konsulent fra Personaleafdelingen. Profilen bliver sammenlignet med kompetenceprofilen fra stillingens job- og kompetenceprofil. Konsulenten giver en mundtlig tilbagemelding om personprofilen til ansættelsesudvalget forud for anden samtale.

  Aabenraa Kommune anvender People Tools som personprofilværktøj. 

  Annette Havmand
  Personalekontoret

  Annette Havmand

  Ledelseskonsulent

  Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa

  Telefon: 73767162

  Mobil: 51512338

  E-mail: ahav@aabenraa.dk

  Karina Lange
  Personalekontoret

  Karina Lange

  Ledelseskonsulent

  Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa

  Telefon: 42724464

  E-mail: karl@aabenraa.dk