IT-Sikkerhed

Her kan du læse mere om kommunens mange foretagende, for at sikre kommunens daglige drift.

 • Læs op

Indhold

  Admin By Request er et værktøj, som giver IT mulighed for at sikre hvilket software, der installeres på kommunens pc’er.

  Grundet stigende cyberkriminalitet rundt om i verden, hvor hackerangreb efterhånden er hverdag for IT afdelinger, indfører IT afdelingen i Aabenraa kommune nu Admin By Request. Dette er et led af flere foretagender, for at komme IT kriminelle i forkøbet.

  Hvad betyder det for mig som bruger?

  • Du kan ikke ufrivilligt komme til at installere software, som indeholder virus/spyware, IT skal altid godkende det ønskede software.
  • Det gør det lettere for dig at installere kommunens allerede godkendte programmer, som samles på netværksdrevet A:\

  Se installations eksempel her. 

  Hvad er BitLocker?

  BitLocker er et sikkerhedsprodukt fra Microsoft som er bygget ind i Windows. Det er en metode til at kryptere sin computer og dens filer, hvilket giver et øget sikkerhedsniveau og gør det svært for uvedkommende at tilgå filerne såfremt de falder i forkerte hænder. Sidder man med fortroligt materiale kan det altså være meget fornuftigt at benytte BitLocker.

  BitLocker beskytter altså din filer og data mod uautoriseret adgang, vel at mærke ved at kryptere harddisken samt kræve en eller flere godkendelsesfaktorer når den skal låses op.